0

Televizori Novosti 2019

Tržište televizora znatno se menja iz godine u godinu, tehnologije napreduju, i sve više ljudi odlučuje da u svom domu napravi bioskopski doživljaj uz najbolji kvalitet slike i zvuka. Prošlu godinu obeležilo je nekoliko bitnih tendencija u potražnji televozora, a u 2019. možemo očekivati dalji razvoj u tom pravcu.


Kondor As, kao i uvek, prati najnovije trendove, i tokom ove godine u našim radnjama možete očekivati još veće televizore, zajedno sa novim poboljšanjima performansi i unapređenjem opcije kontrole glasom. 

 

Ukoliko planirate baš ove godine da kupite TV, ovo su saveti stručnjaka iz Kondor As-a, oslonjeni na tendencije i potražnju iz prošle godine: 

1. Ekrani postaju jos veći

Sećate li se kada su dijagonale od 42 inča izgledale kao giganti?
Danas sa ponosom možemo reći da dijagonale od 55 i 65 inča možete videti u gotovo svakoj Kondor As-ovoj radnji. Svetski trendovi pokazuju da će upravo ove dijagonale zabeležiti rast od 35%, tako da vam savetujemo da uzmete u razmatranje veće ekrane, i potražite idealni model za sebe putem Kondor As-ovog sajta.

2. HDR preuzima primat

Još jedan trened iz prošle godine, High Dynamic Range (HDR), će biti top tema i u ovoj godini. Tokom 2018. samo su skupi televizori mogli da obezbede istinsko HDR iskustvo. Za ovu godinu postoji najava da će veći broj 4K televizora moći da reprodukuje široki spektar boja, i osvetljenje koje prikazuje i najkritičnije detalje svake senke. Iako 4K TV postaju mainstream, vodeći proizvođači nam najavljuju i rezolucije od 8K!

3. Kontrola glasom

Veliki broj brendova je uveo neku vrstu glasovne interakcije, najčesće pričanjem u mikrofon postavljen u daljinskom upravljaču. Primena je bila uglavnom prilikom promene kanala, prilagođavanja jačine zvuka, ili ponekad za pretrage sadržaja.
Ove godine će mnogi proizvođači ponuditi integrisane digitalne asistente kao Amazon Alexa i Google asistent u samu TV platformu.

4. Nove tehnologije postaju svima dostupne

Ono o čemu će se pričati ove godine, za sve sladokusce, je upravo “self-illuminating” LED tehnologija, pomoću koje LCD postaje gotovo kao OLED. Neke kompanije kao što su Samsung i Sony razvijaju upravo ovu tehnologiju pomoću koje će LED generisati svoju svetlost potrebnu za pozadinsko osvetljenje.

povratak na vrh stranice